Don’t trust everything you read

Onze workshops

Desinformatie is een serieus probleem dat veel breder is dan alleen “nepnieuws”. Het beperkt zich niet tot alleen social media of de professionele journalistiek; ook bedrijven, scholen en andere organisaties zijn vatbaar voor misleidende informatie. Wapen je tegen onzin met het workshop-aanbod van DROG!


DROG in de klas
Ook in het onderwijs is men natuurlijk (nog) niet immuun voor desinformatie. Zeker nu nieuws steeds vaker via social media overgebracht wordt, is het lastiger te zien wanneer je beetgenomen wordt en wanneer niet. DROG schiet hierbij te hulp met verschillende methodes speciaal voor in de klas.

  • Under Pressure: Samen met Diversion ontwikkelden we een speciaal lesprogramma voor het voortgezet onderwijs en MBO’s over desinformatie. Meer informatie? Bezoek hier de site.
  • Workshops: Hoe verspreidt nieuws zich eigenlijk online en hoe vaak wordt er op een onzin-artikel geklikt? In de workshop Fake News, in samenwerking met Beeld en Geluid, maken en verspreiden leerlingen hun eigen nep-artikelen om zo van dichtbij te zien hoe makkelijk dat is. Meer weten? Bekijk hier de workshop.

Workshops op maat
DROG verhoogt je resistentie tegen desinformatie. Onze workshops, trainingen en cursussen leren je hoe desinformatie wordt gemaakt en hoe je jezelf en je organisatie ertegen kunt beschermen. We zijn in te huren voor korte lightning-workshops van een paar uur, maar ook voor meerdaagse cursussen.

  • Workshops door desinformatie-experts
  • Op maat gemaakt voor scholen en organisaties
  • Maak je team immuun voor nepnieuws
Neem contact op met Kiki om de mogelijkheden te bespreken: kiki@thenextspeaker.com of bel +31 20 820 2131
Ruurd Oosterwoud geeft een lezing bij het Ministerie van BuZa.

“Desinformatie is misschien wel de grootste dreiging waar we in Europa mee te maken krijgen.”

Ruurd Oosterwoud (DROG)

We werkten voor o.a.

Onze opdrachtgevers
Blijf op de hoogte!